ROTTNE MOTORVERKSTAD

VÅR HISTORIK

Historik

Företaget grundades 1941

Företaget grundades 1941 av Henry Olsson. Efter att i ett antal år ha monterat gengasaggregat åt en större verkstad i Växjö började Rottneborna trycka på om en verkstad i Rottne. Bönder och åkare gick ihop och lånade ut pengar till Henry så att verkstaden kunde byggas.

Lokalerna stod klara våren 1947. Det gick bra för farfar Henry och som mest jobbade det 12 personer på Rottne Motorverkstad; 1 smed, 1 svarvare, 2 lagerarbetare, 1 bilförsäljare, 6 mekaniker och så chefen – Henry. Under Henrys ledning skoddes det hästar och tillverkades redskap utöver service och reparation av allt man kan tänka sig. Bilförsäljaren sålde Austin och Citroën – vilka verkstaden också var auktoriserade för. Citroën blev vi auktoriserade för 1950 och är så än idag.

Med tiden blev Henry känd vida omkring under ett ganska speciellt smeknamn. Namnet grundade sig nog i att farfar lyckats ganska bra med det han satt sig för, och namnet…. GULDSMEDEN.

Efter att farfar drivit verksamheten i 32 år var det dags för nästa generation. Min far Roland tog över samma år som jag föddes, 1973. Vid det tillfället var det 4 man som jobbade här och under de år som Roland drev företaget har det varit mellan 2-4 anställda hela tiden. Utvecklingen har gjort att den verkstad som 1947 var byggd för c.a 6 man idag endast kan hysa 2,5 man. Även den tekniska utvecklingen på bilarna har rusade under Rolands ledning. När han tog över hade de flesta bilar förgasare och brytare. Idag har vi högtrycksdirektinsprutade dieslar och flera olika sorters bränslen och motorer. Roland har sett till att den nu lilla verkstaden Rottne Motorverkstad hela tiden hållit sig i framkant gällande utrustning och kunskap. Den 1 oktober 2010 blev jag, Roger Olsson, tredje generationen Olsson att driva Rottne Motorverkstad, och den 1 juli 2011 gick så Roland i pension.

Vad ska vi då säga om dagsläget och framtiden?

Vi har de senaste åren satsat allt hårdare på allbilsidan, vi servar och reparerar alla bilar på marknaden. Detta har vi alltid gjort men sedan vi anslöt oss till Autoexpertens verkstadsnät blev satsningen tydligare. Vi har börjat montera inredningar i arbetsfordon och även andra påbyggnader.

Vi fortsätter att satsa på att ligga i framkant vad gäller utbildning och verktyg, som ett exempel har vi i skrivande stund 3 diagnosinstrument för att täcka hela Sveriges vagnpark. Alla anställda går mellan 2-5 kurser per år. Vi har en stark tro på framtiden och letar hela tiden nya vägar och försöker att ha roligt under tiden.
Självklart jobbar vi för att locka nya kunder och utöka utbudet av tjänster. Om vi lyckas är du säkert en av våra nya kunder.

Hos oss är alla välkomna!

 

våra tjänster

^

service och reparationer

Vi har diagnosinstrument som klarar den största delen av marknadens bilmärken.

^

bilbärgning och tungbärgning

Vår lilla flakbärgare kan lasta cirka 6ton och den stora cirka 9ton. Vi hämtar din bil om den inte kan komma till verkstaden för egen maskin eller om du vill transportera den någon annanstans. 

^

Bilinredningar & extrautrustning

Vi bygger specialanpassade inredningar till olika typer av arbetsfordon.

^

biluthyrning

Kontakta oss för biluthyrning. Vi har ett stort utbud av hyrbilar.

^

rekond

Vi erbjuder ut- och invändig tvätt och bilrekond på personbilar.

^

kostnadsförslag

Kontakta oss redan idag för att får ett kostnadsförslag från oss.

partners

Klicka här för att läsa mer om våra samarbetspartners.

^

kontaktuppgifter

Rottne Motorverkstad
Tulavägen 1, 363 31 Rottne
0470-910 37
070-98 910 37